В Оттаві обговорили співпрацю канадського й українського оборонного секторів

В Оттаві обговорили співпрацю канадського й українського оборонного секторів

Фото
Укрінформ
Представники оборонних індустрій Канади та України обговорили шляхи співпраці під час круглого столу в Оттаві.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Фейсбуці написала посол України в Канаді Юлія Ковалів.

“Разом із президенткою Канадської асоціації оборонних підприємств Крістін Чіанфарані мала честь відкрити перший в історії двосторонніх відносин спільний захід оборонних індустрій України та Канади “CAN-UKR Defence Collaboration”. Учасниками заходу стали понад 200 представників найбільших компаній, що працюють у сфері оборони та безпеки, а також представники урядів двох країн”, - зазначила Ковалів.

За її словами, під час цього унікального заходу вдалося “обговорити шляхи спільного ремонту, модернізації та виробництва військової техніки, а також співпрацю у сфері досліджень й розвитку”. “CAN-UKR Defence Collaboration” є важливим заходом налагодження співпраці між оборонними компаніями України та Канади. Кількість учасників говорить сама за себе. Розбудовуючи наш потужний сектор оборонних індустрій Посольство України в Канаді разом із канадськими колегами в Оттаві та Києві працюємо над налагодженням звʼязків між компаніями”, - підкреслила посол.

Читайте також: Підтримуючи українську промисловість, ЄС може прямо фінансувати її оборону - Боррель

Вона наголосила, що “сьогодні Україна не лише бореться з агресором, а й перебуває на вістрі технологічного розвитку військових технологій і канадські компанії зацікавлені у тісній співпраці”. “Підписана в лютому 2024 року безпекова Угода між Україною та Канадою заклала важливу основу для співпраці в оборонному секторі”, - зауважила Ковалів.

Нагадаємо, угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Канадою була підписана під час візиту прем’єр-міністра Джастіна Трюдо до Києва у другі роковини початку повномасштабного російського вторгнення.

Фото: Yuliya Kovaliv, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-