Фінляндія дозволила Україні застосовувати надану зброю по цілях у РФ

Фінляндія дозволила Україні застосовувати надану зброю по цілях у РФ

Укрінформ
Україна може атакувати цілі на території Росії зброєю, отриманою від Фінляндії.

Про це в інтерв'ю виданню Uusi Suomi у середу заявила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, повідомляє DW, передає Укрінформ.

Вона нагадала, що Україна веде оборонну війну, а тому має право з метою самозахисту завдавати ударів по військових цілях, розташованих на території Росії. Валтонен зауважила, що Гельсінкі не встановлювали якихось конкретних обмежень на використання допомоги, яку передає Фінляндія. Але уряд країни очікує, що Україна застосовуватиме цю зброю відповідно до міжнародного права, додала очільниця МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок заявив, що право України на самооборону включає також завдання ударів по військових цілях на російській території.

Читайте також: Фінляндія зробить усе, щоб Україна перемогла - президент

Сьогодні міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що Україна може на власний розсуд обирати цілі для ударів наданою Канадою зброєю. Польща та Швеція також заявили, що не висувають Києву жодних обмежень щодо застосування своєї зброї на війні з Росією. США ж поки зберігають позицію щодо незастосування американської зброї по об'єктах у РФ і водночас докладають зусиль, аби ЗСУ мали необхідні озброєння для оборони суверенної української території.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-