Штати не змінили позиції щодо ударів ЗСУ по території Росії - Держдеп

Штати не змінили позиції щодо ударів ЗСУ по території Росії - Держдеп

Укрінформ
Політика США щодо застосування американської зброї ЗСУ по російській території залишається незмінною, але водночас Америка не припинить забезпечувати найбільшу підтримку Україні в її протистоянні агресії РФ.

Таку позицію висловив у вівторок речник Держдепартаменту США Метью Міллер у відповідь на прохання прокоментувати позицію Вашингтона у цьому питанні після посилення ударів РФ по Харкову, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується нашої політики, я говорив про це минулого тижня, і держсекретар говорив про це: наша політика полягає в тому, що ми не заохочуємо і не забезпечуємо можливостей для ударів України поза її межами. Але якщо ви подивіться на широкий контекст нашої політики, ми чітко дали зрозуміти, що Україна не має більшої підтримки, ніж із боку Сполучених Штатів»,- зазначив представник Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що американська сторона не лише робить заяви, але й забезпечує їх конкретними пакетами військової допомоги. Крім того, за його словами, США продовжують відігравати лідерську роль у діях коаліції з-понад 50 країн світу на підтримку України.

Читайте також: Зброя з попередніх пакетів США для України вже на передовій - Держдеп

«Ми також підтверджуємо це заходами, які вживаємо, щоби притягти Росію до відповідальності»,- додав Міллер.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок заявив, що право України на самооборону включає також завдання нею ударів по військових цілях на російській території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-