Росіяни продовжують активні дії на Покровському та Харківському напрямках

Росіяни продовжують активні дії на Покровському та Харківському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські війська продовжують проводити активні дії на Покровському та Харківському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Генерального штабу Збройних сил України про ситуацію щодо російського вторгнення станом на 13:00 неділі, 26 травня.

Поточної доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 57.

На Харківському напрямку російські війська провели вісім штурмових і наступальних дій. Шість разів були відкинуті назад поблизу населених пунктів Тернова і Липці. Українські воїни продовжують відбивати по одній ворожій атаці в районах Вовчанська та Липців. По цих же населених пунктах, а також по районах Нескучного, Зеленого і Глибокого, ворог завдав загалом вісім авіаударів – скинув майже два десятки керованих авіабомб.

На Куп’янському напрямку ворог 10 разів намагався просунутись уперед неподалік Синьківки, Новоєгорівки і Невського. Сім атак відбито, бойові дії тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку триває бій поблизу Білогорівки. Загарбники били некерованими авіаракетами в район Спірного.

Двічі загарбники спробували атакувати на Краматорському напрямку - біля Іванівського та Андріївки. У районі останнього бойове зіткнення триває. Ворог активно задіює на напрямку авіацію – відбулося чотири авіаудари по районах Дружби, Часового Яру і Північного.

На Покровському напрямку найвища на сьогодні інтенсивність атак ворога – загалом вже 24 рази російські загарбники намагалися покращити тактичне положення. На цей час відбуваються пʼять бойових зіткнень біля Новоолександрівки і Яснобродівки, ще по одному – в районах Калинового, Сокола і Уманського.

Читайте також: Наступ РФ на Харківщині був передчасним - ISW

Чотири рази з початку доби росіяни вдавалися до штурмових дій на Курахівському напрямку - в районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки. Сили оборони відбили всі атаки.

На Времівському напрямку ворог застосував вісім некерованих авіаційних ракет по району Старомайорського. Безуспішними були три атаки загарбників – біля того ж Старомайорського і в районі Роздільного.

На Оріхівському напрямку загарбники вдарили майже трьома десятками некерованих авіаракет у район Лобкового та проводили одну штурмову дію у бік Малої Токмачки. Загарбники отримали відсіч і відійшли.

На Придніпровському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до трьох. Вісім керованих авіабомб росіяни скинули у райони Берислава, Високого, Тягинки і Велетенського.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Під вогнем артилерії росіян перебували 10 прикордонних населених пунктів Чернігівської і Сумської областей, зокрема, Порозок, Рясне, Миропілля та Попівка.

Читайте також: Зеленський: Біля кордону збирається ще одне угруповання військ ворога

Як повідомляв Укрінформ, на фронті минулої доби відбулося 141 боєзіткнення.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-