Столтенберг застерігає Китай від допомоги РФ у її війні проти України

Столтенберг застерігає Китай від допомоги РФ у її війні проти України

Укрінформ
Генсек НАТО Єнс Столтенберг попереджає Китай, що надання підтримки Росії у війні проти України ставить під загрозу співпрацю Пекіна із Заходом.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю Welt.

«Китай заявляє, що хоче підтримувати добрі відносини із Заходом. Та водночас Пекін розпалює війну в Європі. Ви не можете мати і те, й інше», – заявив Генсек.

За його словами, підтримка з боку Китаю є «життєво важливою» для продовження російської війни. «Спостерігається явне збільшення продажів деталей машин, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва використовує для виробництва ракет, танків і літаків для використання проти України», – пояснив він.

Читайте також: Китай і Бразилія підтримують конференцію щодо миру в Україні лише за участі РФ - комюніке

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і раніше заявляв, що Китай є головною країною, яка надає Росії спроможності для ведення війни проти України, шляхом постачання в РФ електроніки та технологій для виробництва ракет, дронів та іншої зброї.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс зазначив у середу, що Китай надає або готується надати летальну допомогу Росії для війни проти України.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-