На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії - за добу ЗСУ відбили чотири атаки

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії - за добу ЗСУ відбили чотири атаки

Укрінформ
На Харківському напрямку протягом минулої доби відбулося 4 бойових зіткнення, ворог втратив понад 130 осіб.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник Генштабу Дмитро Лиховій, передає кореспондент Укрінформу.

"На Харківському напрямку ворог продовжив наступальні штурмові дії. Загалом відбулося 4 бойових зіткнення. Бої велися в районі Липців, Стариці, Тихого. За минулу добу ворог втратив на півночі Харківщини понад 130 осіб, із них 31 особу - вбитими", - сказав він.

Лиховій також поінформував, що росіяни втратили 23 одиниці озброєння та військової техніки. Водночас знищено один російський танк, дві артилерійські системи, одну РСЗВ, один БПЛА оперативно-тактичного рівня, дві одиниці автомобільної та п'ять одиниць спеціальної техніки. Пошкоджено два танки, шість артилерійських систем, одну бойову бронемашину та два авто противника.

Читайте також: Посол ЄС після удару Росії по Харківщині закликала швидше надати Україні системи ППО

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 27. Сили оборони відбили атаки ворога у районах населених пунктів Твердохлібове, Синьківка, Дружелюбівка, Берестове, Іванівка Харківської області, Стельмахівка, Невське, Греківка та Новоєгорівка Луганської області.

На Лиманському напрямку противних здійснив 5 спроб прорвати оборону українських військ в районах населених пунктів Торське та Терни Донецької області.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

На Краматорському напрямку агресор 10 разів намагався прорвати оборону наших військ в районах населених пунктів Новий, Іванівське, Біла гора, Кліщіївка та Андріївка.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 28 атак в районах населених пунктів Євгенівка, Уманське, Калинове, Новоселівка-1, Сокіл, Соловйове та Новоолександрівка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Водяне, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку росіяни вдалися до двох марних спроб прорвати оборону наших військ у напрямку Старомайорського та Урожайного Донецької області.

На Придніпровському напрямку ворог намагається витіснити підрозділи України з плацдармів на лівобережжі річки Дніпро. Протягом минулої доби відбулося 11 атак на позиції Сил оборони.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала знищення Україною корабля «Циклон» у Криму

Як повідомлялося, за минулу добу на фронті відбулося 113 боєзіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-