Британська розвідка проаналізувала знищення Україною корабля «Циклон» у Криму

Британська розвідка проаналізувала знищення Україною корабля «Циклон» у Криму

Укрінформ
Атака Сил оборони України по російському ракетному кораблю «Циклон» у тимчасово окупованому Криму призвела до його затоплення.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«19 травня 2024 року українські війська здійснили скоординований удар по російському порту в Севастополі. Атака, яка, ймовірно, включала комбінацію дронів-камікадзе та ракет ATACMS, майже напевно призвела до затоплення корабля «Циклон», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що «Циклон» є одним із чотирьох малих російських військових кораблів проєкту 22800, здатних використовувати ракети типу «Калібр» і які були активні в Чорному морі з 2022 року.

Зазначається, що двоє з цих кораблів, ймовірно, були переведені в Каспійське море для безпечного завершення ходових випробувань після серії успішних українських атак. Четвертий корабель цієї групи раніше зазнав серйозних пошкоджень під час української атаки в листопаді 2023 року.

Читайте також: Ворог перекинув із Севастополя в Новоросійськ ще два кораблі

У міністерстві зауважили, що, хоча знищення «Циклону» навряд чи суттєво змінить вплив російського флоту на його операції в Україні, цей випадок підкреслює небезпеку для російських сил, які діють у Криму та Чорноморському регіоні, а також успіх України під час проведення скоординованих ударів.

Як повідомляв Укрінформ, у Генеральному штабі збройних сил України підтвердили знищення 19 травня у тимчасово окупованому Криму російського ракетного корабля «Циклон».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-