Україна в ОБСЄ: Росіяни забуксували під Вовчанськом, який хотіли взяти за два дні

Україна в ОБСЄ: Росіяни забуксували під Вовчанськом, який хотіли взяти за два дні

Укрінформ
Після провалу планів узяти Київ за три дні, а тепер і Вовчанськ за два дні, Росія нарешті має прийняти єдине правильне рішення і вивести свої війська з української території за один день.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"820 днів опору України є найкращим доказом того, що разом ми можемо і зупинити російську агресію, і відновити верховенство права в Європі. Як нещодавно заявив міністр Кулеба, "за останні кілька років Україна перемагала на полі бою щоразу, коли мала достатньо ресурсів. З огляду на це, ми вдячні кожній державі-учасниці і кожному лідеру за кожне рішення, яке забезпечує нас усім необхідним озброєнням", - сказала вона.

За словами Кувшинникової, "показовим у цьому плані є пробуксовування наступу росіян на Харківщині".

"За словами деяких російських військовополонених, російській окупаційній армії було поставлено завдання захопити місто Вовчанськ за два дні. Однак ця спроба триває вже два тижні. Таким чином, після провалу планів взяти Київ за три дні, а тепер і Вовчанськ за два дні, Росія нарешті має прийняти єдине правильне рішення – вивести свої війська з української території за один день", - заявила українська дипломатка.

Читайте також: На Харківщині армія РФ завʼязла у вуличних боях за Вовчанськ - Сирський

Кувшинникова наголосила, що "це відкрило б реальні перспективи для миру і стабільності в Європі".

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив у четвер, що російський агресор не досяг у Харківській області і близько того, що планував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-