Росія на Харківщині не досягла і близько того, що планувала - Юсов

Росія на Харківщині не досягла і близько того, що планувала - Юсов

Укрінформ
Російський агресор не досяг у Харківській області і близько того, що планував.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання, які у РФ були плани на Харківщині, де вона наступає, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не будемо зараз повністю давати наші оцінки й інформацію цього, бо це допоможе ворогу, зокрема, реагувати і скореговувати свої дії. Але можемо констатувати, що те, що він планував, не досяг навіть і близько. Завдяки, насамперед, звичайно, діям українських Сил безпеки і оборони», - зазначив Юсов.

Відповідаючи на питання, які сили РФ задіювала на цьому напрямку, представник ГУР заявив, що якщо говорити у цілому про північний кордон, то мова йде про угруповання понад 50 тисяч осіб.

Стосовно того, чи є в окупантів у планах Харків, Юсов відповів, що вони наразі бачать саме прикордонну операцію, «і те, що це відбувається - це не наступ на Харків».

Читайте також: У ГУР знали про плани Росії щодо наступу на Харківщину

У відповідь на питання, чи РФ планує наступ на Суми, він сказав, що якщо щодо цього будуть причини для занепокоєння, то про це, безумовно, будуть офіційно повідомляти. «Ситуація там добре відома, і плани і ресурси ворога – також», - зазначив представник ГУР.

Юсов заявив, що росіян на полі бою і в тилу справді деморалізує величезна кількість знищеного особового складу і техніки, яскраві наслідки бавовни і гуркоту та російські військові в українському полоні.

Читайте також: Російські ІПСО спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні - розвідка

Як повідомлялося, у Державній прикордонній службі України наразі не фіксують того, що в росіян є достатньо сил для наступу на Сумщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-