Російські ІПСО спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні - розвідка

Російські ІПСО спрямовані на відкриття внутрішнього фронту в Україні - розвідка

Укрінформ
Інформаційно-психологічні операції, які проводить Росія, мають на меті призвести до відкриття внутрішнього фронту в Україні.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю Центру протидії дезінформації, передає Укрінформ.

«Всі ІПСО, фейки, пропаганда рашистів мають за кінцеву мету прорив і обвал українського фронту й відкриття внутрішнього фронту. Тому протидія такій гібридній інформаційній агресії є надзвичайно важливою», - зазначив Юсов.

Зокрема, він звернув увагу на намагання окупантів дискредитувати в очах українців не лише військово-політичне керівництво держави, а й образ військового як такий.

Серед таких операцій Юсов назвав кампанії, які мають на меті зрив мобілізації, використання тем військовополонених та цивільних заручників для тиску на суспільство.

«Завдання держави - якісно комунікувати ці речі. Завдання медіа - відповідально ставитися до поширення інформації, громадян - відповідально споживати цю інформацію», - наголосив представник ГУР.

Читайте також: Українська влада є повністю легітимна, а сумніви закидають ворожі ІПСО - експерти

Він закликав українців користуватися верифікованими джерелами інформації, які «не хайпують на «гарячих» заголовках і біді людей».

Як повідомлялося, програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський наголосив, що Росія вкладає колосальні ресурси у просування своїх ІПСО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-