Британія відправила Україні пакет військової допомоги для посилення ППО на $190 мільйонів

Британія відправила Україні пакет військової допомоги для посилення ППО на $190 мільйонів

Укрінформ
Велика Британія надіслала в Україну пакет військової допомоги на суму 150 млн фунтів стерлінгів (понад 190 млн дол.) для посилення протиповітряної та морської оборони.

Як передає Укрінформ з посиланням на The Sun, про це заявив у четвер міністр оборони Британії Грант Шеппс.

«Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку Збройним силам України для задоволення їхніх нагальних потреб у засобах. Це включає в себе більше систем протиповітряної оборони для захисту цивільного населення та інфраструктури України, а також морські можливості для посилення Військово-морських сил», – сказав Шеппс.

Міністр уточнив, що Сполучене Королівство разом із союзниками надіслали радари протиповітряної оборони, приманки і системи радіоелектронної боротьби вартістю 70 млн фунтів стерлінгів. Водночас інші 80 млн фунтів стерлінгів спрямували на невеликі човни, розвідувальні дрони та безпілотні надводні апарати.

Читайте також: США виділяють додаткові $2 мільярди на військову підтримку України - Блінкен

За словами Шеппса, цей пакет допоможе захистити зруйновану українську інфраструктуру.

Як зазначається, Велика Британія є найбільшим донором допомоги Україні – країна вже виділила 500 млн фунтів стерлінгів. Частиною альянсу також є Данія, Естонія, Фінляндія та Німеччина.

Як повідомлялося, 16 травня міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 750 млн євро.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-