США виділяють додаткові $2 мільярди на військову підтримку України - Блінкен

США виділяють додаткові $2 мільярди на військову підтримку України - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати виділяють додаткові 2 мільярди доларів військового фінансування для України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас, звичайно, є додатковий пакет, і допомога від нього вже в дорозі. Фактично, дещо з цього вже доставлено. Але сьогодні я хочу на додачу до цього, оголосити, що ми надамо додаткові 2 мільярда доларів іноземного військового фінансування для України, і ми об’єднали це в перший у своєму роді фонд оборонного підприємства”, – сказав він.

За словами Блінкена, це фінансування складатиметься з трьох компонентів.

По-перше, цей фонд надаватиме допомогу сьогодні, щоби Україна могла отримувати зброю; по-друге, він дозволить зосередиться на інвестиціях в оборонну інфраструктуру України; і, по-третє, побудувати базу оборонної індустрії, що допоможе ще більше зміцнити здатності виробляти те, що Україні зараз потрібно.

Читайте також: США планують передати Ізраїлю озброєння на понад $1 мільярд - ЗМІ

“І, нарешті, використання цього фонду для того, щоб допомогти Україні придбати військову техніку з інших країн, а не лише зі Сполучених Штатів, для потреб України. Усе це, зокрема, коли ми думаємо про базу оборонної промисловості, будується на неймовірному дусі інновацій, винахідливості, підприємництва, що ми бачимо тут, в Україні, і в чому я знову мав нагоду переконатися особисто”, – розповів держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва підкреслив прагнення американської сторони забезпечити успіх України на полі бою.

Фото: U.S. Department of State/flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-