Збиття Іл-76: Юсов розповів про фейки росіян і попередив про «певні дії» Кремля у липні

Збиття Іл-76: Юсов розповів про фейки росіян і попередив про «певні дії» Кремля у липні

Укрінформ
Росіяни і надалі будуть намагатися використовувати тему збиття літака Іл-76 для проведення ІПСО та дискредитації Української держави.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, відповідаючи на питання щодо збитого літака Іл-76, передає кореспондент Укрінформу.

«Є інформація, що ворог буде пробувати і далі використовувати тему збиття цього літака для проведення ІПСО тощо, дискредитації нашої держави за кордоном. І орієнтовно на липень заплановані певні дії з боку так званого Слідкому держави-агресора (щодо цього - ред.) тощо», - заявив Юсов.

За його словами, одразу після цього інциденту росіяни поставили завдання своїм підрозділам шукати уламки, зокрема, ракет Patriot на ТОТ, щоб пробувати ліпити якусь доказову базу.

«Тим не менше, ліпиться наразі погано, інакше вже була б якась активність із їхнього боку», - поінформував представник ГУР.

Юсов сказав, що у питанні щодо збиття літака Іл-76, на жаль, на сьогодні не можна говорити про зрушення.

«Держава-агресор не відгукнулася на заклик України про створення міжнародної комісії щодо проведення міжнародного розслідування за участю представників ООН і Червоного Хреста. Фактично РФ заблокувала цю ініціативу, що теж багато про що говорить», - зазначив він.

Читайте також: Падіння російського Іл-76: Лубінець каже, що Москва ігнорує звернення щодо «загиблих»

Відповідаючи на питання, що відомо про інші ІПСО росіян, представник ГУР заявив, що ворог не зупиняється щодо цього.

«Головне управління розвідки свого часу повідомляло про операцію з метою дестабілізації нашої країни і про операцію «Смута». Зокрема, «Майдан-3» - це багатошарова операція, вона триває. У цілому того ефекту, на який ворог розраховував, він не отримав», - поінформував Юсов.

Він сказав, що роспропаганда не закинула й історію з «Крокусом». За його словами, російська пропаганда і надалі буде пробувати продовжувати гнути абсурдну лінію про начебто причетність до цього України, «хоча це не витримує жодної критики і в цьому немає жодної логіки».

«(Йдеться і про - ред.) питання пропаганди так званої делегітимізації української влади. Загалом це ті напрямки, по яких ворог буде продовжувати працювати», - зазначив представник ГУР.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив, що літак Іл-76 нібито був збитий в Бєлгородській області саме системою ППО Patriot з українського боку і наголосив, що вимагає міжнародного розслідування.

Міноборони РФ заявило, що на борту Іл-76, збитого в січні 2024 року, нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін, а також шість членів екіпажу і троє супроводжуючих.

У ГУР МОУ підтвердили, що на 24 січня був запланований обмін військовополоненими, але він не відбувся.

31 січня обмін таки мав місце, але людей із попереднього списку в ньому не було. У відомстві також наголосили, що РФ досі не надала доказів того, що на борту Іл-76 були українські військовополонені.

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона наполягатиме на міжнародному розслідуванні цього інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-