Найбільше боєзіткнень від початку доби - на Покровському, Краматорському й Курахівському напрямках

Найбільше боєзіткнень від початку доби - на Покровському, Краматорському й Курахівському напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
На фронті від початку поточної доби відбулися вже 44 бойові зіткнення, українські захисники стримують натиск ворога й оперативно реагують на зміну обстановки.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 13:30 суботи, 18 травня, передає Укрінформ.

Згідно з даними Генштабу, російські загарбники продовжують здійснювати активні наступальні дії на більшості напрямків, намагаються прорвати там оборону.

Найбільше боєзіткнень від початку поточної доби відбулося на Покровському, Краматорському й Курахівському напрямках.

На Харківському напрямку російська армія за підтримки авіації п’ять разів намагалася прорвати рубежі оборони в районах Липців і Вовчанська. Авіаційних ударів загарбники завдали також біля Липців, Веселого, Нескучного й Удів, використали при цьому загалом 17 керованих авіабомб. На окремих ділянках українські оборонці провели штурмові дії.

Втрати ворога на Харківському напрямку від початку доби сягнули 25 осіб, 12 одиниць військової техніки та озброєння.

Читайте також: Зеленський заявляє, що атака на Харківщину - перша хвиля наступу РФ

На Куп’янському напрямку російська авіація завдала ударів по районах Берестового і Макіївки. На цей час там відбулися загалом шість бойових зіткнень. Загарбники зазнають втрат, уточнення даних триває.

На Лиманському напрямку росіяни тричі намагалися потіснити підрозділи Сил оборони біля Новосадового, Торського та Григорівки, однак успіху не мали. Натомість українські захисники покращили тактичне положення в деяких районах цієї ділянки фронту.

На Краматорському напрямку війська РФ здійснили вісім атак поблизу Нового, Кліщіївки та Андріївки, завдали авіаударів по Дружбі і Нью-Йорку Донецької області.

На Покровському напрямку ворог підтримує інтенсивність наступальних дій, від початку доби вже 10 разів намагався прорвати там оборону, зокрема в напрямках Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої й Уманського. Активно працювала на цій ділянці фронту бойова авіація РФ, її ударів зазнали райони Олександрополя, Євгенівки, Калинового, Восхода й Уманського.

На Курахівському напрямку кількість атак зросла до семи. Росіяни намагалися захопити позиції Сил оборони в районах Новомихайлівки, Красногорівки, Парасковіївки, Костянтинівки й Водяного.

Читайте також: Заборона США бити по території Росії серйозно підриває здатність України захищатися - ISW

Від початку доби лише в Донецькій області загальні втрати російської армії сягнули близько 115 військових і 15 одиниць техніки.

На Придніпровському напрямку загарбники тричі намагалися вибити підрозділи Сил оборони із Кринок на лівому березі Дніпра, однак успіху не здобули.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

"Завдяки злагодженості дій підрозділів українські воїни тримають позиції та завдають російським окупантам втрат", – наголосили в Генштабі.

Серед іншого, повідомляється також, що ворог обстріляв із артилерії Блешню й Михальчину Слободу Чернігівської області, Попівку, Іскрисківщину та Бояро-Лежачі Сумської області. Ракетного удару загарбники завдали по Овідіополю Одеської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківському напрямку Сили оборони намагаються відтіснити війська РФ у напрямку Глибокого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-