Зеленський заявляє, що атака на Харківщину - перша хвиля наступу РФ

Зеленський заявляє, що атака на Харківщину - перша хвиля наступу РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, коментуючи наступ російських сил у Харківській області, сказав, що наразі ситуація «контрольована», але не «стабілізована».

Про це він повідомив у інтерв’ю AFP, передає Укрінформ.

Зеленський заявив, що російські війська просунулися на відстань від 5 до 10 кілометрів уздовж північно-східного кордону, перш ніж їх зупинили українські сили.

За його словами, російський наступ міг складатися з кількох хвиль. «Перша хвиля була в Харківській області», - додав він.

Президент применшив успіхи Росії в наступі, але додав: «Ми повинні бути тверезими і розуміти, що вони йдуть углиб нашої території. А не навпаки. І це все ще їхня перевага».

На його думку, сили РФ мають намір атакувати Харків, навіть розуміючи, що це буде «дуже важко». «Вони (росіяни – ред.) розуміють, що у нас є сили, які будуть довго боротися», — сказав Зеленський.

При цьому російський диктатор Володимир Путін напередодні стверджував, що російська армія «на сьогодні» не планує брати Харків, а намагається створити «санітарну зону» на прикордонних з Бєлгородською областю територіях, пише AFP.

Також Зеленський зазначив, що у Росії недостатньо сил для «повномасштабного наступу на столицю, такого, як було на початку» вторгнення в лютому 2022 року.

Але він підкреслив, що Україна та її західні союзники не повинні проявляти слабкість, і закликав розгорнути дві батареї ППО Patriot, щоб захистити небо над Харківською областю та показати стійкість України.

«Вони (росіяни – ред.) - як звір… Якщо вони відчувають слабкість десь у цьому напрямку, вони будуть тиснути», – сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Уся харківська операція РФ зводиться до намагання послабити сили України

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня пообіді російські війська завдали по Харкову двох ударів керованими авіаційними бомбами. Кількість постраждалих через ворожий удар по Шевченківському району зросла до 31 особи, загинули троє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-