Сили оборони роблять усе можливе для блокування руху ворога в районі Вовчанська - військові

Сили оборони роблять усе можливе для блокування руху ворога в районі Вовчанська - військові

Укрінформ
Ситуація на східному фронті залишається складною. До трьох гарячих напрямків – Авдіївського, Бахмутського та Новопавлівського – додався Слобожанський. Наразі на Слобожанському напрямку українські захисники відбили дев'ять атак.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ОСУВ «Хортиця» Назар Волошин.

«Ситуація на східному фронті в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" така, що гарячими напрямками на сьогодні є Авдіївський, Бахмутський, Новопавлівський і за кілька днів додався Слобожанський напрямок. Сили оборони продовжують стримувати ворога та відбивати штурми. На всіх напрямках ворог не припиняє спроб і продовжує свої наміри щодо захоплення українських територій, кидає на це всі сили і засоби задля просування. Найскладніша ситуація на сході – це Авдіївський та Бахмутський напрямки. Обстановка загострилась, важкі дії тривають, однак ситуація повністю контрольована Силами оборони», – повідомив Волошин.

Читайте також: На фронті за добу - 104 зіткнення, найбільше атак на Авдіївському напрямку

За його словами, ворог, намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінії фронту, зосередив основні зусилля на згаданих кількох напрямках, створивши певну перевагу в силах та засобах.

Волошин відзначив, що відбувається динамічна зміна обстановки, ворог активно атакує по всій лінії фронту, не припиняє використовувати різні види озброєння – артилерію, танки, безпілотники різних типів та авіацію.

«Мета ворога незмінна – це вийти на кордони Донецької та Луганської областей», – зазначив речник.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації на Слобожанському напрямку в районі Вовчанська, Волошин повідомив, що Сили оборони роблять все можливе, аби заблокувати просування ворога вглиб території.

«На Слобожанському напрямку наші воїни відбили дев'ять атак. Це райони населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Огірцеве, Гатище і Плетенівка – це Харківська область. За інформацією Генерального штабу, станом на ранок на Харківщині здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупантів. На даний час тривають оборонні бої проти спроб російських окупантів йти в наступальні дії та просуватись вглиб території нашої держави на напрямках н.п. Липці та Вовчанськ Харківської області. Продовжуються контрударні заходи», – повідомив речник.

Крім того, за словами речника, тривають бої за населені пункти в прикордонні, які перебували фактично в «сірій зоні» – це Стрілеча, Пильна та Борисівка, а також район Олійникове та н.п. Огірцеве.

Читайте також: Наступ росіян на Харківщині спрямований на відтягування українських сил - ISW

«Сили оборони діють на підготовлених оборонних рубежах, здійснюється вогневе ураження із завданням зірвати ворожий наступ та знищити окупантів, які вклинились в нашу оборону. Також є рішення керівництва на посилення наших бойових підрозділів, і воно вже реалізовується», – повідомив Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п’ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

За даними Міноборони, окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку п'ятниці відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-