РФ може посилити атаки до надходження допомоги США в Україну - ISW

РФ може посилити атаки до надходження допомоги США в Україну - ISW

Укрінформ
Російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції та ракетні і безпілотні удари протягом наступних тижнів, щоб скористатися проміжком часу до прибуття нового пакету військової допомоги від США.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

Зазначається, що російські війська продовжували, а в деяких районах посилили поточні наступальні операції, використовуючи аномально посушливі умови цьогорічної весни та все ще наявну нестачу боєприпасів у ЗСУ до прибуття обіцяної західної допомоги у сфері безпеки. За оцінками аналітиків ISW, допомога не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом декількох тижнів. 

«Таким чином, ситуація на фронті, ймовірно, продовжить погіршуватися протягом цього часу, особливо якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися часовим вікном до прибуття нової допомоги від США», - йдеться у звіті.

Росіяни також намагаються використати послаблену систему ППО України, щоб зруйнувати українську енергосистему і завдати довгострокової шкоди інфраструктурі та оборонно-промисловому потенціалу України.

Читайте також: У Словаччині активісти зібрали €2,5 мільйона на боєприпаси для України

Втім, за словами аналітиків ISW, російські війська досягли лише тактичних успіхів за останні шість місяців погіршення ситуації в Україні і навряд чи зможуть досягти прориву, який би зруйнував лінію фронту.

Однак, в ISW вважають, російські сили все ще можуть досягти оперативно значущих успіхів протягом найближчих тижнів, віддаючи перевагу тим ділянкам фронту, де українська оборона виглядає відносно нестабільною, зокрема, на захід від Авдіївки, або ділянкам фронту, де російські війська знаходяться в межах досяжності оперативно значущих цілей, як, наприклад, біля Часового Яру.

Російські війська можуть сподіватися, що тривалі та, можливо, посилені повітряні удари зможуть зруйнувати українську енергомережу та змусять Україну боротися з гуманітарною кризою на тлі її поточних оборонних операцій. Російські війська також можуть змінити свій набір цілей та завдати ударів по українській транспортній інфраструктурі, щоб обмежити здатність України ефективно розподіляти живу силу та техніку на критичних ділянках фронту.

Читайте також: Пакет з допомогою Україні посилює безпеку Америки - глава Пентагону

В ISW вважають, що найближчими тижнями росіяни, ймовірно, посилять і удари крилатими бомбами вздовж лінії фронту в надії завдати якнайбільшої шкоди українським оборонним позиціям до того, як отримані Україною засоби ППО зроблять польоти російської авіації значно небезпечнішими.

Як повідомляв Укрінформ, Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави. 

Сенат Сполучених Штатів у вівторок розгляне законопроєкт про допомогу Україні, схвалений у суботу Палатою представників. Далі законопроєкт має підписати президент США Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-