Британська розвідка оцінила здатність РФ захистити військові заводи від українських дронів

Британська розвідка оцінила здатність РФ захистити військові заводи від українських дронів

Укрінформ
Британська розвідка зазначає, що атака України по російському заводу з виробництва дронів типу «Shahed» у Татарстані демонструє здатність українських Збройних сил проникати вглиб Росії.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Розвідка нагадує, що 2 квітня Збройні сили України завдали удару по заводу в Татарстані, приблизно за 800 миль (понад 1200 км) від українського кордону. Завод працює з липня 2023 року і відомий тим, що виробляє іранські безпілотники типу «Shahed», які Росія використовує для нападів на Україну.

Регіональний голова Татарстану згодом заявив у своїй заяві, що «ніхто не захистить нас, окрім нас самих».

«Ця атака вкотре демонструє здатність українських Збройних сил проникати вглиб Росії, обходити російську протиповітряну оборону і знаходити будь-які об'єкти, що використовуються для війни», - вважають у британській розвідці.

Читайте також: ISW: Ураження НПЗ у Татарстані - переломний момент у здатності України завдавати удари в тил Росії

У зведенні зазначається, що коментарі глави Татарстанської області, швидше за все, «демонструють страх перед подібними атаками».

«Цілком ймовірно, що Міністерство оборони Росії намагається захистити такі об'єкти і, ймовірно, балансує ризики для об’єктів, де працюють цивільні особи, задля першочергової уваги до лінії фронту, де тактика застосування українських БПЛА і частота таких атак продовжує створювати проблеми для російських сил», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня співробітники ГУР МОУ атакували дронами завод з виробництва дронів Shahed і нафтопереробну інфраструктуру у Татарстані. Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа. 

Фото: kazanreporter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-