На Херсонському напрямку ворог проводить ротації - Гуменюк

На Херсонському напрямку ворог проводить ротації - Гуменюк

Укрінформ
На Херсонському напрямку ворог проводить ротації особового складу, при цьому бронетехніка не застосовується.

Про це начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ми бачимо, що вони проводять потужні ротації. Це означає, що в них не все дуже гарно і спокійно у їхньому війську. І це ми знаємо через те, що результати нашої протидії їх штурмовим діям призводять до великих втрат у них в підрозділах. І ми зараз спостерігаємо, що активність вони акцентовано перенесли ближче до сходу. Навіть у нашій зоні відповідальності більша активність штурмова у напрямку Старомайорського, ближче все ж таки Донеччині. Тому ми спостерігаємо один штурм на Роботиному і сім на Старомайорському. Це велика різниця і концентрація ворога. Але характерним є те, що бронетехніку вони поки що не застосовують. Вони намагаються діяти в пішому порядку, використовують легкомоторні транспортні засоби, багі, мотоцикли. А в цьому сенсі означає, що техніка до чогось готується", - сказала Гуменюк, відповідаючи на запитання, чи помітна підготовка ворога на Херсонщині до атаки, як прогнозує FT, поінформувавши, що Росія, можливо, планує влітку наступати відразу на чотирьох напрямках, зокрема, і на Херсонщині.

Як додала Гуменюк, "ми знаємо кількість сконцентрованої техніки, розуміємо резерви, які в них розподілені різними ешелонами, тому що вони не всю техніку зосереджують ближче до лінії фронту".

Читайте також: На Запорізькому напрямку диверсанти продовжують спроби зайти в Роботине - Гуменюк

"Розташовані вони там вже довготривалий час і мали можливість облаштувати собі місця збереження техніки і так далі. І саме тому нам важлива ось ця далекобійна робота, яка знищить його (ворога - ред.) ворожий потенціал до того, як він застосує його в наступі. Тому ми продовжуємо точкову роботу по глибоких тилах ворога, для того, щоб йому не було що підтягувати собі як ресурс", - розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Як повідомлялося, видання Financial Times із посиланням на українських і західних чиновників повідомило, що російські війська, можливо, планують влітку наступати відразу на чотирьох напрямках. Зокрема, за їхньою інформацією, йдеться про Донецьку, Херсонську, Луганську та Запорізькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-