На Запорізькому напрямку диверсанти продовжують спроби зайти в Роботине - Гуменюк

На Запорізькому напрямку диверсанти продовжують спроби зайти в Роботине - Гуменюк

Укрінформ
На Запорізькому напрямку ворог розосередив свої сили між Роботиним та Вербовим і намагається проміряти міцність оборони українських сил на кожному з цих напрямків.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ

«Продовжуються спроби диверсійно-штурмових груп РФ заходити в Роботине. Але, зайшовши, переконуються, що їм там не раді. Відразу згортаються й фактично запакованими, як кажуть наші бійці, відправляються на свої вихідні позиції. Ті, звісно, хто можуть відправлятися», — підкреслила Гуменюк.

За її словами, втрати ворога на півдні й надалі залишаються високими. Так, на Херсонському та Запорізькому напрямках за минулу добу ліквідовано майже 140 окупантів. Орієнтовно знищено 50 одиниць броньованої техніки.

Читайте також: Понад 400 ударів: ворог за добу атакував вісім населених пунктів на Запоріжжі

Крім того, російська армія не припиняє штурмувати плацдарм Сил оборони на лівому березі Херсонщини. За добу було відбито шість штурмів.

Як повідомлялось, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 13 квітня 2024 року становлять близько 452 тисяч 760 загарбників, з них ще 1030 осіб - за останню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-