Україна зможе розвинути свій ОПК, але для її захисту необхідні західні системи ППО - ISW

Україна зможе розвинути свій ОПК, але для її захисту необхідні західні системи ППО - ISW

Укрінформ
Розвиток оборонно-промислового комплексу (ОПК) з часом може дозволити Україні підтримувати свою оборону проти Росії та задовольняти довгострокові потреби національної безпеки, але зараз для цього потрібна протиповітряна оборона Заходу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

ISW продовжує вважати, що США не потрібно буде надсилати Україні великі пакети допомоги у сфері безпеки до нескінченності, якщо Україна зможе достатньо розширити свій оборонний промисловий потенціал, але надання Заходом Україні систем ППО і ракет має вирішальне значення для здатності України захистити свою енергетичну інфраструктуру і оборонну промисловість, що розвивається, від ударів з боку Росії.

Як зазначають аналітики, українські посадовці висловлювали наміри розширити ОПК України всередині країни та за кордоном з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що короткострокове та середньострокове надання Україні західних засобів протиповітряної оборони стане критично важливим елементом здатності України відстояти свою оборонну промисловість, що, в свою чергу, зменшить залежність України від західної допомоги і особливо допомоги США в довгостроковій перспективі.

Читайте також: Якого прогресу досяг наш ОПК за рік – з квітня по квітень

Президент України Володимир Зеленський нещодавно наголосив, що Україна не може пом’якшити брак відсутності достатньої кількості систем ППО і лише західні системи протиповітряної оборони, а саме комплекси Patriot, дозволяють Україні захиститись від посилення обстрілів з боку Росії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив у четвер, 11 квітня, із французьким колегою Стефаном Сежурне наслідки російських атак для української енергосистеми та закликав посилити українську ППО.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-