Зеленський про обстріли і обіцяні ППО: Нарешті реальність має збігатися зі словами

Зеленський про обстріли і обіцяні ППО: Нарешті реальність має збігатися зі словами

Укрінформ
Кожного дня летять ракети, і кожного дня ми чуємо, що Україні передадуть нові системи протиповітряної оборони. Нарешті реальність має збігатися зі словами, і мають бути завдані реальні втрати російському терору.

Про це про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на саміті Тримор’я у Вільнюсі, де розповів про російські обстріли української енергетики, передає Укрінформ із посиланням на сайт Президента.

“Цієї ночі держава-агресорка РФ завдала по Україні комбінованого удару: била по енергооб’єктах ракетами та іранськими дронами”, - поінформував Зеленський.

Він зазначив, що траєкторії спеціально були прораховані так, щоб максимізувати пошкодження української критичної інфраструктури. Росія завдала ударів по містах: від Харкова й Києва до Одеси та Львова, а одна з цілей росіян була біля самого польського кордону.

Читайте також: Знищення Трипільської ТЕС не сталося б, якби у нас були Patriot - Кулеба

“На жаль, це вже стало рутиною для нашого регіону – як такі удари, так і наші звернення про необхідність посилити нашу ППО. Кожного дня летять ракети, і кожного дня ми чуємо, що Україні передадуть нові системи ППО. Кожного дня російські терористи відключають електрику Харкову та іншим нашим містам, і кожного дня ми чуємо, що скоро буде нова допомога. Нарешті реальність має збігатися зі словами, і нарешті мають бути завдані реальні втрати російському терору”, – заявив глава Української держави.

Президент наголосив, що в небезпеці перебуває не лише Україна, а й усі держави – сусідки РФ.

Читайте також: Зеленський закликав учасників саміту Ініціативи трьох морів посилити протидію Росії

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Литві.

У Вільнюсі він провів зустрічі з Президентами Литви Гітанасом Науседою, Чехії Петром Павелом, Румунії Клаусом Йоханнісом та Латвії Едгарсом Рінкевичсом. З латвійським лідером Зеленський підписав двосторонню безпекову угоду.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-