Знищення Трипільської ТЕС не сталося б, якби у нас були Patriot - Кулеба

Знищення Трипільської ТЕС не сталося б, якби у нас були Patriot - Кулеба

Ексклюзив
Укрінформ
Україна наголошує своїм іноземним партнерам на критичній важливості поставок сучасних систем ППО Patriot, нестача яких уможливила знищення росіянами Трипільської ТЕС під Києвом.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях українсько-словацьких урядових консультацій у Михайлівцях.

"Піднімаємо цю тему… Що тут піднімати, тема одна – дайте "Петріоти"! Якби у нас стояли "Петріоти", ми б сьогодні не втратили все це", - відповів міністр на питання, чи піднімав він тему знищення росіянами Трипільської ТЕС під час обговорення з європейськими колегами.

За словами очільника МЗС, саме у такому ключі українська сторона й говоритиме з іноземними партнерами – "максимальне прискорення постачання ППО".

Читайте також: Санду після знищення Трипільської ТЕС закликала надати Україні більше систем ППО

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 11 квітня Росія здійснила вже третій масований ракетний удар по енергосистемі України за останні три тижні. У результаті Трипільську ТЕС, яка розташована під Києвом, повністю зруйновано, компанія втратила 100% генерації.

Читайте також: Втрата Трипільської ТЕС: серйозно, але не катастрофічно

На цьому тлі Європарламент на пленарному засіданні у Брюсселі відмовився затверджувати бюджет Європейської Ради, доки та не підтримає Україну додатковими системами ППО Patriot, гостру потребу в яких український Президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ озвучували раніше.

Фото: Дмитро Кулеба, Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-