США занепокоєні, що Україна стала полігоном для випробування ракет Північної Кореї

США занепокоєні, що Україна стала полігоном для випробування ракет Північної Кореї

Укрінформ
В армії Сполучених Штатів занепокоєні, що використання північнокорейських ракет Росією в Україні дає Пхеньяну рідкісну можливість випробувати свою зброю в реальних бойових діях, що може покращити її ефективність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на слова командувача Тихоокеанської армії США генерала Чарльза Флінна.

«Я не думаю, що на моїй пам’яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні», - сказав Флінн.

За його словами, це дає КНДР можливість отримати цінну інформацію з приводу технічних питань, процедур і самих боєприпасів. Сполучені Штати уважно спостерігатимуть за тим, як розвиватимуться події, додав він.

Читайте також: КНДР заявила про успішне випробування нової балістичної ракети з гіперзвуковою боєголовкою

Генерал підкреслив, що його та інших дуже турбує те, що Північна Корея зможе дізнатися про свою зброю те, «до чого вона не мала б доступу за відсутності конфлікту», наприклад, війни в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня у Держдепартаменті США заявили про щонайменше 10 випадків використання північнокорейських ракет для обстрілів України.

Фото ілюстративне: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-