Часів Яр залишається під контролем Сил оборони - Сирський

Часів Яр залишається під контролем Сил оборони - Сирський

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявляє, що Часів Яр залишається під контролем Сил оборони, усі спроби росіян прорватися до цього населеного пункту зазнали невдачі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці головнокомандувача ЗСУ у Фейсбуці.

За словами Сирського, ситуація у районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Ворог, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах, намагається досягти мети з виходу на адміністративний кордон Донецької області.

Як підкреслив головнокомандувач, російська армія продовжує ведення наступальних дій вдень і вночі, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках росіяни намагаються вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону.

Особливо складна обстановка склалася на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки, на Авдіївському - в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського, на Новопавлівському - в районі Новомихайлівки, підкреслив Сирський.

"Найбільш жорсткі бої на сьогодні тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ. Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі", - наголосив він.

Читайте також: РФ може почати наступ на новому напрямку, але оцінити ймовірність складно - естонський військовий

Як зауважив Сирський, на Лиманському, Оріхівському і Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою.

Так, на Лиманському напрямку ворог веде локальні наступальні дії в районах Білогорівки, Веселого, на Оріхівському - в районах Роботиного і Вербового з метою відновлення втраченого положення, на Херсонському намагається витіснити українські війська з плацдарму на лівому березі Дніпра в районі Кринок, але успіху на цих напрямках не має.

"Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми маємо і певний тактичний успіх", - підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, запевнив він.

Читайте також: Сирський доповів Президенту про плани оборони та дії ЗСУ на ключових напрямках

Як повідомляв Укрінформ, оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" заперечило повідомлення російських ЗМІ про те, що загарбники увійшли у Часів Яр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-