НАТО не збирається надсилати війська в Україну, і вона цього не просить - Столтенберг

НАТО не збирається надсилати війська в Україну, і вона цього не просить - Столтенберг

Укрінформ
Північноатлантичний альянс не має жодних планів щодо розгортання військ в Україні, і український уряд не звертався з таким запитом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у четвер у Брюсселі.

"НАТО не є стороною конфлікту, і НАТО не буде стороною конфлікту. Але НАТО надає підтримку Україні, щоб допомогти їй захистити себе. І ми просто повинні пам'ятати знову і знову про те, що відбувається. Це одна країна – Росія – нападає на іншу, вдиратися в іншу країну, переміщуючи через кордон танки, літаки, ракети, щоб встановити контроль над Україною", - заявив Столтенберг, коментуючи на прохання журналістів заяву кремлівського речника Пєскова про "пряму конфронтацію" Росії з НАТО в Україні.

Він наголосив, що Україна має закріплене у міжнародному праві та в Статуті ООН законне право на самооборону.

"І це – саме те, що робить Україна. Ми маємо право підтримувати Україну в її захисті. І це те, що роблять союзники по НАТО. Немає ніяких бойових підрозділів НАТО в Україні, і ми не маємо жодних планів щодо цього. Ми також не отримували жодних запитів на це. Але українці просять обладнання, боєприпаси, зброю, і ми надаємо їх Україні. Це не робить членів НАТО стороною конфлікту, але ми підтримуємо законне право України на самооборону", - заявив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг: Сильні ЗСУ – єдиний шлях до миру, і НАТО має це забезпечити

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО заявив, що сильні Збройні Сили України є єдиним шляхом для досягнення справедливого та стійкого миру в Україні, і союзники по НАТО мають це забезпечити.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-