«Друзі» Росії в Азії є важливими для її здатності продовжувати війну в Україні - генсек НАТО

«Друзі» Росії в Азії є важливими для її здатності продовжувати війну в Україні - генсек НАТО

Укрінформ
Російська повномасштабна агресія проти України ще раз підкреслила, що у сучасному світі питання безпеки мають глобальний вимір, що потребує розвитку подальшого співробітництва у цій сфері з країнами Індо-Тихоокеанського регіону.

Про це сьогодні перед початком засідання Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завтра ми зустрінемося із нашими Індо-Тихоокеанськими партнерами – Австралією, Новою Зеландією, Японією і Південною Кореєю, разом із Європейським Союзом. Ми знаємо, що наша безпека не є регіональною, вона є глобальною. Війна в Україні чітко це ілюструє. «Друзі» Росії в Азії є важливими для її здатності продовжувати свою агресивну війну», - сказав керівник Альянсу.

Він зазначив, що такі країни як Іран та Північна Корея постачають Росії зброю та боєприпаси. У відповідь Пхеньян та Тегеран отримують російські технології та постачання, які допомагають їм у просуванні їхніх ракетних та ядерних спроможностей. Ця проблема, за словами генерального секретаря НАТО, має не лише регіональні, але й глобальні наслідки. Тож країни в усьому світі, які є близькими за переконаннями, мають постати разом, щоб захистити глобальний порядок, який скеровуватиметься законом, а не силою.

Єнс Столтенберг повідомив також, що завтра сторони обговорять досягнення в рамках практичного співробітництва в таких сферах як розвиток технологій, кібернетичної безпеки та спільні зусилля з підтримки України.

Читайте також: Міністри НАТО розглянуть перехід до довгострокової підтримки України - Столтенберг

«Все це має велике значення для Європейської безпеки, а також для Індо-Тихоокеанської безпеки», - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, одним з головних питань якої є продовження військової допомоги для України. Завтра ці питання будуть обговорюватися в форматі Ради Україна-НАТО за участі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-