Закупівля снарядів для України: Ісландія виділить €2 мільйони на чеську ініціативу

Закупівля снарядів для України: Ісландія виділить €2 мільйони на чеську ініціативу

Укрінформ
Уряд Ісландії виділить майже 2 мільйони євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

«Вкрай важливо продовжувати підтримку України не лише для захисту народу України, але й для захисту міжнародних законів у ширшому контексті та наших власних інтересів безпеки. Довгострокова політика Ісландії щодо підтримки України, яка зараз обговорюється в парламенті, зміцнить цю підтримку в довгостроковій перспективі, водночас дозволяючи нам рухатися швидко та підтримувати ініціативи такого характеру», - заявив глава МЗС Ісландії Б'ярні Бенедиктссон.

Також Ісландія підтримуватиме закупівлю матеріальної допомоги для жінок у Збройних силах України. Щоб задовольнити потреби жінок-солдатів, Ісландія виділить 75 мільйонів ісландських крон (545 тисяч євро) на придбання уніформи, бронежилетів, медичних та гігієнічних засобів.

Читайте також: Польща фінансово і логістично підтримає чеську ініціативу про боєприпаси для України - Сікорський

Як повідомляв Укрінформ, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що Прага знайшла близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. - 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу вже підтримали кільканадцять держав.

У лютому міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню під час засідання контактної групи з питань оборони України оголосив про створення коаліції на підтримку протиповітряної оборони України разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Франція та Німеччина очолили коаліцію, до якої увійшли п'ятнадцять країн. Її зусилля будуть спрямовані на зміцнення потенціалу протиповітряної оборони України у війні з Росією.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-