РФ атаками на енергооб'єкти намагається підірвати оборонну промисловість України - ISW

РФ атаками на енергооб'єкти намагається підірвати оборонну промисловість України - ISW

Укрінформ
Росія, атакуючи українські енергетичні об'єкти, має на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал країни.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Посилені російські удари взимку були спрямовані переважно на підприємства української оборонно-промислової бази (ОПБ), а удари по енергетичній інфраструктурі навесні 2024 року, ймовірно, мали на меті зруйнувати енергосистему, щоб частково зупинити зусилля України зі швидкого розширення ОПБ», - вважають аналітики.

В ISW наголошують, що російським військам не вдалося зруйнувати українську енергосистему 22 березня, але вони можуть продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі під час наступних атак, зокрема для того, щоб «скористатися тривалою затримкою західної допомоги у сфері безпеки, що значно обмежить можливості української системи ППО».

Російські атаки також можуть підтримати зусилля Росії щодо дестабілізації в Україні, оскільки, на думку аналітиків, Кремль прагне підірвати внутрішню і міжнародну довіру до українського уряду.

«Південне оперативне командування ЗСУ попередило 22 березня, що Росія готує інформаційні операції, спрямовані на те, щоб неправдиво представити Україну як безвладну державу», - зауважили в ISW.

Читайте також: Внаслідок нічної ворожої атаки є пошкодження енергооб'єктів на Дніпропетровщині і у Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Росія здійснила наймасштабнішу атаку на енергетику України від початку широкомасштабної війни. Є влучання і пошкодження об’єктів генерації по всій країні. Під удар потрапила ДніпроГЕС у Запоріжжі.

Фото: Деніс Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-