Данілов: Не збираємося ні в кого питати, які цілі атакувати на території Росії

Данілов: Не збираємося ні в кого питати, які цілі атакувати на території Росії

Укрінформ
Україна самостійно прийматиме рішення стосовно знищення легітимних військових цілей на території РФ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час Київського безпекового форуму розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

“Стосовно нашої війни (і тут ключове словосполучення - “нашої війни“), ми не збираємося ні в кого питати, що атакувати на території Росії”, - сказав він. відповідаючи на запитання про те, ніби США звернулися до українських спецслужб із проханням припинити удари по російських нафтопереробних заводах, які негативно впливають на глобальний ринок пального.

Данілов наголосив, що “ми нищитимемо росіян там, де будемо знаходити”.

“Те, що стосується військово-промислового комплексу Російської Федерації, то ми ні в кого не питатимемо дозволу”, - зазначив секретар РНБО.

Читайте також: У Байдена відмовилися коментувати позицію Штатів щодо ударів України по російських НПЗ

Як повідомлялося, в п’ятницю газета Financial Times із посиланням одразу на три джерела поширило інформацію, ніби американська адміністрація могла закликати Україну припинити удари по російських НПЗ.

За інформацією видання, у Вашингтоні нібито побоюються, що це може спровокувати удари у відповідь, а також призвести до глобального підвищення цін на пальне, в тому числі у США. Мовляв, це може негативно позначитися на виборчих перспективах Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-