НАТО не має наслідувати РФ у кількості, але збільшувати виробництво снарядів треба - адмірал Бауер

НАТО не має наслідувати РФ у кількості, але збільшувати виробництво снарядів треба - адмірал Бауер

Укрінформ
Російська армія вчиться на своїх помилках, хоча досі має величезні проблеми в координації та управлінні, і союзникам у НАТО треба збільшувати виробництво снарядів.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на Київському безпековому форумі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми стали свідками того, що російська армія вчиться на своїх помилках. У результаті вона стала сильнішою в тому сенсі, що українській армії з нею важче воювати. Це не означає, що вона ідеальна армія, і в них виходить усе заплановане. З точки координації, управління військами вони ще мають величезні проблеми», - зазначив Бауер.

Адмірал Бауер пояснив, що питання полягає у використанні Росією артилерії: вони не можуть вести сучасну війну і маневрувати так, як треба, тому РФ використовує так звані артилерійські обстріли, що, за словами голови Військового комітету НАТО, є тактикою Першої світової війни.

«Звичайно, ми не повинні наслідувати Росію в тому сенсі, щоб кількісно їх досягти. Якщо ви стріляєте снарядом і маєте ціль, вона має влучити в ціль, тоді як Росія випускає 500 снарядів. Але все одно в якийсь момент кількість стає якістю, тож це одна із серйозних проблем для ЗСУ, що росіяни здатні виробляти набагато більше снарядів і ракет, ніж ми думали», – пояснив військовий.

Читайте також: Україна змінила багато аспектів сучасної війни - голова Військового комітету НАТО

Адмірал Бауер зауважив, що серед союзників триває обговорення про збільшення виробництва снарядів і уряди країн, що підтримують Україну, на його думку, пізно відреагували та мають визначити пріоритетом ефективність виробництва.

Як повідомлялося, у четвер, 21 березня, до Києва вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-