Російські кораблі та літаки попри маскування залишаються вразливими - британська розвідка

Російські кораблі та літаки попри маскування залишаються вразливими - британська розвідка

Укрінформ
Російська військова доктрина приділяє велику увагу маскуванню, щоб підвищити живучість армії, після великих втрат, яких зазнали за роки війни Чорноморський флот та Повітряно-космічні війська РФ.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Відсутність ефективного застосування маскування було однією із ключових оперативних невдач Росії на ранніх етапах вторгнення в Україну», – вважають у британській розвідці.

Зазначається, що нині на російських авіабазах маскування здійснюється за допомогою макетів літаків і шин на їхніх крилах. На дев’яти російських авіабазах також є розфарбовані силуети планерів.

Кораблі Чорноморського флоту фарбують чорним на носі та кормі, що, ймовірно, робить їх візуально меншими та менш привабливими цілями, зазначили аналітики.

Читайте також: Чорноморський флот РФ обмежується операціями в східній частині моря - британська розвідка

«Попри ці спроби маскування, російські літаки залишаються уразливими до збиття у повітрі, тоді як російські кораблі й досі вразливі у разі операцій у Чорному морі. Малоймовірно, що використання методів маскування призведе до суттєвого зменшення втрат», – підсумували у британському Міноборони.

Як повідомлялося, уночі 5 березня спецпідрозділ ГУР Group 13 атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Сергей Котов».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-