Ворог за добу здійснив три безуспішні штурми на лівому березі Дніпра - Гуменюк

Ворог за добу здійснив три безуспішні штурми на лівому березі Дніпра - Гуменюк

Укрінформ
Тип ракет, якими росіяни завдали ударів по Одесі, ще досліджується, попередньо – це балістичні ракети «Іскандер М». Крім того, російські окупанти здійснили три безуспішні штурми на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Станом на північ завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ракетного удару. На жаль, продовжується уточнення постраждалих і загиблих», - зазначила Гуменюк.

Відповідаючи на запитання про тип ракет, яким Росія завдала удару по Одесі, вона зауважила: «Ще замало часу пройшло для цього, експерти працюють і, думаю, що висновки будуть зроблені. Попередньо – це були балістичні ракети «Іскандер М».

Гуменюк додала, що ворог продовжує тероризувати південь та збільшив інтенсивність обстрілів упродовж останнього тижня перед псевдовиборами в Росії.

«Ворог почав обстрілювати зовсім безсистемно, тобто вкриваючи цілі квартали вогнем...намагаючись просто завдати максимального удару», - зазначила речниця.

За її словами, перед виборами ворог намагався «продати» історію про те, як він висадився на правий берег Дніпра, але спроба була невдалою, вони знову зазнали втрат.

Так само ворог намагався безуспішно штурмувати позиції Сил оборони на лівому березі Дніпра.

Читайте також: Біля Антонівського мосту ворог намагався дістатися правого берега Дніпра, але відступив із втратами

«Також продовжується така сама робота на лівому березі там, де ми утримуємо плацдарм, вони продовжують штурмувати без використання бронетехніки. За минулу добу 3 таких штурми ми зафіксували, всі були відбиті, і ворог знову з втратами повернувся на вихідні позиції», - сказала Гуменюк.

Як повідомлялося, кількість загиблих унаслідок ракетного удару російських загарбників по Одесі зросла до 20 осіб. Серед жертв і постраждалих – місцеві жителі, медики та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Російські загарбники 15 березня вдарили по Одесі ракетами "Іскандер-М".

Фото: Facebook/Natalia Humeniuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-