Уряд пропонує після війни збільшити кількість українських прикордонників до 75 тисяч

Уряд пропонує після війни збільшити кількість українських прикордонників до 75 тисяч

Укрінформ
Кабмін підготував на розгляд парламенту законопроєкт, згідно з яким загальна чисельність Державної прикордонної служби протягом року з дня припинення воєнного стану в Україні має бути на рівні 75 000 осіб, у тому числі до 67 000 військовослужбовців.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Пропонується встановити, що загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 N 64/2022, становитиме до 75 000 осіб, у тому числі до 67 000 військовослужбовців», - повідомив Мельничук.

Читайте також: Чисельність прикордонних військ зросте - Зеленський

Він уточнив, що схвалено проєкт Закону «Про внесення зміни до пункту 1 розділу IX «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державну прикордонну службу України». Це потрібно з огляду на нагальну необхідність формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони, а також для забезпечення готовності Держприкордонслужби в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та для адекватного реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Читайте також: Голова ДПСУ відвідав передові позиції Гвардії наступу на трьох напрямках

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Президент погодив подальші кроки розвитку ДПСУ, які передбачають збільшення чисельність прикордонних військ, у тому числі в розрахунку на довготривалий захист кордонів після війни.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-