Чисельність прикордонних військ зросте - Зеленський

Чисельність прикордонних військ зросте - Зеленський

Укрінформ
Президент погодив подальші кроки розвитку ДПСУ, які передбачають збільшення чисельність прикордонних військ, у тому числі в розрахунку на довготривалий захист кордонів після війни

Про це Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"Протягом дня провів кілька важливих нарад. Глава уряду Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Клименко, інші урядовці. Я погодив подальші кроки для розвитку Державної прикордонної служби України та, відповідно, прикордонних військ. Пишаюся кожним українцем та українкою, які служать у прикордонних військах і захищають інтереси нашої держави, нашу національну незалежність. Будемо збільшувати чисельність прикордонних військ – і з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів нашої держави після цієї війни", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Глава держави також відзначив підрозділи та воїнів прикордонних військ, які проявили себе останніми тижнями й місяцями.

Він висловив вдячність прикордонникам Сумського загону, які протидіють російським диверсантам, зокрема, сержантам Артему Педорі та Олександру Пороскуну. А також Чернігівському прикордонному загону: майстер-сержанту Сергію Хоменку, старшому сержанту Сергію Швецю, Харківському прикордонному загону: старшому солдату Валеху Зарбалієву та головному сержанту Андрію Сизонову за знищення російської техніки та очищення від російських мін, воїнам прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону, бригади "Помста" та "Сталевий кордон", а також воїнам спеціального підрозділу ДОЗОР.

Читайте також: Тільки втрати зроблять державу-терориста безпечною для інших країн - Зеленський

Глава держави додав, що заслухав доповідь міністра внутрішніх справ стосовно основних питань безпеки всередині нашої держави, зокрема й щодо роботи ДСНС в розмінуванні, а також доповідь щодо українських ресурсних галузей та енергетики.

"Йдемо хорошими кроками. Різні активи, які десятиліттями не працювали на нашу державу, зараз дають необхідні результати для бюджету. А це дає всім у нашій державі більше сили", - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, упродовж минулого тижня бійці Держприкордонслужби ліквідували та поранили понад 110 окупантів, знищили 192 ворожі БпЛА та 3 засоби РЕБ.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-