Сайт «Хочу жить» має більше 49 мільйонів відвідувань - речник проекту

Сайт «Хочу жить» має більше 49 мільйонів відвідувань - речник проекту

Укрінформ
Проект «Хочу жить» повністю себе виправдав, загальна кількість відвідуваннь сайту – більше 49 млн відвідувань.

Про це на пресконференції на тему: «Полонені найманці з країн Глобального Півдня. Що мають зробити уряди, аби їхні громадяни не гинули на чужій війні?» в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив речник проєкту «Хочу жить» Віталій Матвієнко.

Кількість звернень на проект «Хочу жить» стабільно зростає, сказав Матвієнко. Станом на сьогодні отримано понад 33 тисячі звернень з боку російських військових. «Кількість тих хто здався по проекту – більше 270 осіб, про яких ми можемо говорити. Вони є непублічними в цілях безпеки», - додав він.

Загальна кількість відвідувань сайту - більше 49 мільйонів. З них 45 млн – з території РФ.

За словами речника проєкту, щодня надходить від 50 до 100 звернень. Він уточнив, що кількість збільшується чи зменшується, залежно від ситуації на фронті.

Читайте також: У таборі для російських полонених: чи здатні вони до розкаяння?

Матвієнко наголосив, що РФ почала активно використовувати у війні проти України найманців з різних країн, і порадив їм теж скористатись проєктом «Хочу жить» - добровільно здатись у полон і тим врятувати собі життя.

В чат бот вони можуть писати іноземною мовою, є фахівці які розберуться, додав Матвієнко.

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко додав, що «після того як закінчились вагнеровці і потік в’язнів типу «Шторм-Z» використався, почалось значне збільшення найманців з інших країн».

Як повідомлялось, за даними Центру національного спротиву, на боці російської армії воюють десятки тисяч громадян країн Азії та Африки. Переважно російські спецслужби активно вербують громадян Сирії, Непалу, Афганістану, Індії, Конго, Єгипту та країн середньої Азії.

Читайте також: Проєкт «Хочу жить!»: вже відбулися 300 операцій зі здачі в добровільний полон військових РФ

Як відомо, «Хочу жить» - державний проєкт, покликаний допомогти ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ З РФ безпечно здатися в полон. Відповідну інформацію російські військові та їхні родичі можуть отримати на телефонній лінії за номерами +380 95 68 86 888; +380 93 68 86 888; +380 97 68 86 888, а також на сайті проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-