Проєкт «Хочу жить!»: вже відбулися 300 операцій зі здачі в добровільний полон військових РФ

Проєкт «Хочу жить!»: вже відбулися 300 операцій зі здачі в добровільний полон військових РФ

Укрінформ
У рамках проєкту «Хочу жить!», який стартував восени 2022 року, відбулося 300 операцій по здачі в полон російських військових.

Про це розповів спікер державного проєкту “Хочу жить” Віталій Матвієнко під час пресконференції в Медіацентрі «Україна – Укрінформ».

«Статистика по проєкту «Хочу жить!». Станом на сьогодні ми отримали понад 30 тисяч звернень по всіх каналах комунікації. Було понад 300 операцій по добровільній здачі в полон і тисяча операцій зараз знаходяться у гарячій фазі», - сказав він.

Віталій Матвієнко
Віталій Матвієнко

За словами Матвієнка, Російська Федерація належним чином не інформує членів родин своїх військовослужбовців про їхню долю після того, як вони опинилися в Україні. Це стосується безвісти зниклих, полонених і загиблих російських військових.

Тому на канали проєкту «Хочу жить!» щодня звертаються сотні родичів російських військових. У зв’язку з цим було прийнято рішення запустити новий проєкт «Хочу найти!», який має стати єдиним центром пошуку російських військовослужбовців.

Читайте також: У полоні РФ перебувають понад 25 українських журналістів - Юрчишин

Нагадаємо, у листопаді 2023 року стало відомо, що Україна створює ще один табір для російських військовополонених, який функціонуватиме згідно з міжнародним правом.

Зокрема, Могилів-Подільську виправну колонію (№ 114) на Вінниччині перепрофілюють на табір для тримання військовополонених.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-