РФ розконсервувала до 40% танкових резервів, а їхнє «виробництво» є модернізацією - ISW

РФ розконсервувала до 40% танкових резервів, а їхнє «виробництво» є модернізацією - ISW

Укрінформ
Дослідники проаналізували супутникові знімки і дійшли висновку, що Росія вивезла від 25 до 40% своїх танкових стратегічних резервів, залежно від моделі, зі сховищ під відкритим небом.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Старший науковий співробітник програми «Росія і Євразія» Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот оцінила, що Росія, швидше за все, вивезла найкращу техніку зі стратегічного резерву, а на складах все ще зберігається «гірша» і «непридатна до експлуатації» техніка.

За оцінками Массікот, «залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років», якщо Росія збереже поточний темп операцій.

ISW зазначив, що не може самостійно перевірити цей звіт. Але аналітики Інституту вивчення війни наголосили, що звіти про «виробництво» російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлені і модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Читайте також: Путін почав підготовку до можливої широкомасштабної війни проти НАТО - ISW

«Ці оцінки дозволяють припустити, що російські військові здебільшого використовують техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва. Росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо поточні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин в РФ залишиться незмінним», - йдеться у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, в одному з попередніх звітів ISW писав, що російський оборонно-промисловий комплекс може виготовляти щонайменше 100 основних бойових танків на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-