Зеленський переконаний, що далекобійна зброя могла би змінити хід війни в Україні

Зеленський переконаний, що далекобійна зброя могла би змінити хід війни в Україні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що далекобійна зброя могла б змінити хід війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв’ю для програми Cinque minuti італійського телеканалу Rai1, передає Укрінформ.

"Чи може далекобійна зброя, або зброя, відповідна російській, змінити хід війни? Так. Вона допоможе нам просуватися вперед", - заявив Зеленський.

Він зауважив, що Україна обіцяла не використовувати далекобійну зброю на будь-якій території, крім тимчасово окупованої. Але, за його словами, маючи таку сучасну зброю, до її використання може справа і не дійти, "тому що ті чи інші війська бояться, коли ти використовуєш ту чи іншу зброю, вони відходять".

Глава держави розповів про приклад, чого Україні вдалося досягти у Чорному морі, коли росіяни почали втрачати багато кораблів та відвели подалі свій флот в російські територіальні води.

"Такий самий приклад міг би змінити те, про що ви запитали - і хід на суходолі, хід війни на землі. Якщо у тебе є відповідна зброя і ти можеш відповісти російській армії, яка використовує далекобійну зброю по твоїх цивільних містах, наприклад, по Херсону. Вони стоять на іншому березі Дніпра. І їх далекобійність міцніша, аніж наша. Вони стріляють артилерією понад 20 км, а у нас до 20 км артилерійський снаряд. І уявіть собі, якщо у тебе є далекобійна зброя - ти можеш їх вибити далі. І вони самі, вони люди недосвідчені, багато з них бояться. І якби туди долітала наша зброя - вони би також відходили", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Бербок і Камерон обговорили питання далекобійних ракет для України

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр німецької землі Баварія Маркус Зьодер закликав федеральний уряд передати Україні крилаті ракети Taurus.

Напередодні канцлер ФРН Олаф Шольц попри дедалі більший тиск знову висловився проти передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Він пояснив це побоюванням, що Німеччина виявиться втягнутою у пряму конфронтацію з Росією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-