Шмигаль та Домбровскіс обговорили лібералізацію торгівлі між Україною та ЄС

Шмигаль та Домбровскіс обговорили лібералізацію торгівлі між Україною та ЄС

Фото
Укрінформ
Україна прагне досягти принципових домовленостей щодо подальшої тарифної лібералізації торговельного режиму між Україною та Європейського Союзу в рамках поточної каденції Європейської комісії.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, передає кореспондент Укрінформу.

Глава уряду поінформував, що під час зустрічі вони обговорили автономні заходи з лібералізації торгівлі, «які мають надважливий ефект для економіки України», адже дозволили зберегти динаміку експорту держави на європейський ринок, підтримати переміщені виробництва та закласти фундамент для подальшої економічної інтеграції України до європейського ринку ЄС.

За його словами, Україна підтримує конструктивний підхід Європейської Комісії при розробці ініціативи щодо продовження автономних заходів з лібералізації торгівлі для держави до червня 2025 року.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна вітає позитивне голосування в комітеті Європарламенту з цього питання і розраховує на зважену позицію Європейського парламенту під час голосування щодо продовження таких заходів, а також очікує, що пропозиція Європейської комісії буде схвалена без жодних поправок.

«Преференційний режим торгівлі між Україною та ЄС має спиратись на більш ґрунтовні домовленості, побудованій на багаторічній основі», - наголосив він.

Шмигаль зауважив, що Україна прагне досягти принципових домовленостей щодо подальшої тарифної лібералізації торговельного режиму між Україною та ЄС в рамках поточної каденції Європейської комісії.

За його словами, передусім такі можливості для України відкриває механізм, передбачений статтею 29 (4) Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також: Україна готова до подальших кроків, які забезпечать деблокування кордону - Шмигаль

«Переконаний, що ми маємо ставити амбітні цілі та спільними зусиллями працювати над їх досягненням», - резюмував Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі у четвер схвалив продовження заходів з лібералізації торгівлі для підтримки України та Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-