У складі чорноморського флоту РФ наразі більш як 30 суден, із них 10 ракетоносіїв - речник ВМС

У складі чорноморського флоту РФ наразі більш як 30 суден, із них 10 ракетоносіїв - речник ВМС

Укрінформ
У складі чорноморського флоту РФ наразі на ходу більш як 30 суден, із них 10 ракетоносіїв.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Військово-Морських сил ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

«У складі чорноморського флоту на ходу більш як 30 одиниць суден, із них близько 10 носіїв ракет і три підводні. Так, звісно, у них серйозні проблеми насамперед із військовою логістикою. Вже кілька місяців фактично жодного застосування цих ракет, типу «Калібр», крім одного підтвердженого випадку після затоплення «Цезаря Кунікова». Тим не менш нам точно є над чим працювати», - підкреслив Плетенчук.

Стосовно великих десантних кораблів речник ВМС ЗСУ повідомив, що на сьогодні з 13 одиниць, які були на початок повномасштабного вторгнення, на ходу залишаються п'ять. Вони перебувають у пунктах базування, уточнив він.

Речник також поінформував, що авіація ворога над Чорним морем активна. Вони здебільшого ведуть розвідку. «Є невеликі паузи. Після втрати СУ-24 вони таку ланку авіації зараз не застосовують. Тим не менше, на жаль, можна констатувати, що над Чорним морем у повітряному просторі досі відчутна домінація російської авіації», - сказав він.

Читайте також: Ворожих ракетоносіїв у Чорному та Азовському морях немає

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

У коментарі Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що більша частина екіпажу «Цезаря Кунікова» загинула.

За даними ВМС ЗСУ, на борту ВДК могли перебувати до 90 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-