Командувач Сухопутних військ: Зробимо все, щоб перейти до більш активних дій і перехопити ініціативу

Командувач Сухопутних військ: Зробимо все, щоб перейти до більш активних дій і перехопити ініціативу

Укрінформ
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що Україна стабілізує лінію фронту та почне готуватися до контрнаступальних дій для перехоплення ініціативи.

Як передає Укрінформ із посиланням на Суспільне, про це він повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини",

За словами Павлюка, ситуація на полі бою важка, але контрольована, Росія намагається окупувати якнайбільше української території до "виборів" Путіна, тому на штурм кидається "все, що можливо і неможливо".

Павлюк зазначив: за оцінками вбитих і полонених, можна стверджувати, що росіяни кидають на фронт людей, яких щойно мобілізували - без жодної підготовки. Їм проводять лише невеликий інструктаж і кидають в бій, аби тільки перехопити ініціативу.

Читайте також: Командувач Сухопутних військ назвав основні потреби на полі бою

"Наше завдання — стабілізувати лінію фронту, максимально знищити, що і робимо, та максимально зробити перегрупування для виводу частин, які вже потребують доукомплектування та відновлення, на полігони, щоб створити ударне угрупування й у поточному році провести контрударні дії. Нам це вдається, ситуація стабілізується", — підкреслив генерал-лейтенант.

Він уточнив, що нині залишилося декілька гарячих напрямків, де противник максимально зосереджує сили: Авдіївка, напрямок Часового Яру та напрямок Тернів у бік Лиману.

Читайте також: Війна переходить у фазу, де воюють дрони, але без солдата не буде реальних дій - Павлюк

"Там кожного дня проходять дуже важкі бої, але наші хлопці тримаються. Тримаються досить впевнено — втрати противника величезні. Я думаю, що ми стабілізуємо ситуацію найближчим часом і зробимо все для того, щоб підготовити війська для переходу в більш активні дії та перехопити ініціативу", — додав командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Як повідомлялося, Сили оборони України протягом доби відбили 63 атаки російських військ на шести напрямках, найбільше – на Авдіївському й Новопавлівському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-