Війна переходить у фазу, де воюють дрони, але без солдата не буде реальних дій - Павлюк

Війна переходить у фазу, де воюють дрони, але без солдата не буде реальних дій - Павлюк

Укрінформ
Зараз війна переходить у фазу, де воюють безпілотні засоби. Водночас без солдата, який зайде на позицію противника і знищить його, не буде ніяких реальних дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю «Радіо Свобода», відповідаючи на питання, коли на передовій стане легше.

«На жаль, я б сам хотів би отримати таку відповідь. Це не від нас залежить. Війна переходить в іншу фазу - де воюють безпілотні засоби. Але без людини не буде ніякого успіху, не буде ніяких реальних дій. Без солдата, який не виконає свою задачу, не зайде на позицію противника, не знищить тих, хто там є. Поки безпілотні засоби можуть максимально сприяти цьому. Але відсоток знищення противника дуже відрізняється від того, що був на початку війни і зараз. За останні місяці процент знищення безпілотними засобами в загальному десь 70% цілей. Але, знову ж таки, залишаються і боєприпаси - найбільш велика проблематика, крім засобів протиповітряної оборони. І техніка, особливо артилерія. Тому дуже багато запитів, враховуючи, що ми створимо нові підрозділи, ми повинні постійно докомплектовувати ті підрозділи, які ведуть бойові дії. Тому запитів дуже багато. На жаль, не все ми можемо забезпечити. Це можливості не тільки нашої країни, а й наших партнерів», - наголосив Павлюк.

Читайте також: За рік виробництво дронів в Україні зросло у 100 разів - Мінцифри

Відповідаючи на питання, чи є запаси в Міноборони, щоб забезпечити мобілізованих військовослужбовців всім необхідним, Павлюк запевнив, що жоден захисник не піде на фронт не підготовлений та не екіпірований.

«Міноборони працює над цим питанням. Я думаю, ні один мобілізований не піде в зону бойових дій не екіпірований, не підготовлений, не забезпечений. До цього ми дуже прискіпливо ставимося, особливо заради підготовки особового складу. Людина, яка йде на війну, повинна отримати досвід, практику, щоб бути готовою до дій. По питаннях екіпірування і зброї - питання зовсім не стоїть. Тому, я думаю, це питання ми вирішимо. Друге питання по техніці, по боєприпасах великого калібру. Оці питання, які ми вивчаємо, над якими ми працюємо», - зазначив командувач.

Як повідомляв Укрінформ, указом від 11 лютого Президент Володимир Зеленський призначив Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ. Цього ж дня Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський представив особовому складу командувача Сухопутних військ генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-