Жорсткі мобілізаційні заходи не змусять воювати тих, хто не хоче - боєць ЗСУ

Жорсткі мобілізаційні заходи не змусять воювати тих, хто не хоче - боєць ЗСУ

Станція Краматорськ
Укрінформ
Посилення мобілізаційних заходів не дасть бажаного ефекту для результативності ведення бойових дій, натомість потрібна мотивованість бійців.

Так вважає молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян із позивним «Гамлет», про що він заявив у черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ».

Боєць не бачить сенсу через жорсткіше мобілізаційне законодавство залучати на фронт більшу кількість людей, якщо ті не хочуть воювати.

«А який сенс? Якщо людина не хоче, не буде воювати - притягнемо його туди, поставимо в окоп, а його вбило там, бо він не хоче, не може, не буде воювати. У нього одна думка, як втекти. То для чого це?» - наголосив військовий.

На прикладі свого підрозділу він стверджує, що на фронті вистачає мотивованих людей, а інші там і не потрібні.

Читайте також: Малюська щодо законопроєкту про мобілізацію: Там немає чогось, що прямо порушувало б Конституцію

«У мене всього вистачає. Я ще побратимам (іншим підрозділам – ред.) людей даю. Тому що у мене кожен боєць тягне до підрозділу своїх людей - друзів, рідних. Кожен іноземець, який є, тягне своїх іноземців. Ось так вони всі йдуть сюди», - розповів боєць, маючи на увазі поповнення передових частин через добровільну мобілізацію.

Водночас «Гамлет» застеріг тих, хто боїться воювати, що війна може швидко дістатися до домівки кожного з них.

«Хтось сидить і думає, мовляв, мій дім не там. Якщо так думати - війна дійде до кожного дому. Не забувай, що двері твого дому починаються завжди там, де починається війна», - наголосив боєць.

Гамлет Авагян із позивним «Гамлет», молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр. «Гамлет» є вірменином за походженням, але Україна вже давно стала для нього другою батьківщиною. Він брав участь в АТО з 2015 року, з 2016-го служить у ЗСУ за контрактом. До повномасштабної війни Авагян мешкав із родиною в Маріуполі.

Читайте також: Рада розгляне законопроєкт про мобілізацію не раніше другої половини березня - Костенко

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449). Народні депутати подали до другого читання проєкту закону 4195 правок.

Проєкт «Станція Краматорськ» - це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО-кампанії на тему армії та війни в Україні.

Читайте також: Рекрутинг є найефективнішим способом мобілізації - військова

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови - документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-