Війна має свою математику, яка залежить від кількості зброї - Стефанчук

Війна має свою математику, яка залежить від кількості зброї - Стефанчук

Відео
Укрінформ
Війна має свою математику, яка напряму залежить не тільки від кількості воїнів, а й від кількості спорядження, які вони використовують для оборони чи для нападу.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу на саміті спікерів парламентів країн «Вишеградської групи» + Україна, передає кореспондент Укрінформу.

«Два роки українська армія, українське суспільство протистоять найстрашнішому ворогу, який сьогодні існує на планеті Земля. Впродовж цих двох років ми продемонстрували не тільки стійкість, а й результати нашої військової майстерності», - сказав Стефанчук.

Спікер українського парламенту висловив вдячність міжнародним партнерам за всю надану допомогу Україні для боротьби з російським агресором. Зокрема він подякував Чехії за ініціативу надання Україні 800 тисяч снарядів.

«Прошу партнерів долучатись до цієї ініціативи, тому що, на жаль, війна має свою математику. І ця математика напряму залежить не тільки від кількості воїнів, а й від кількості спорядження, яке вони використовують чи то для оборони, чи то для нападу», - наголосив Голова ВР.

Він також зауважив, що як тільки Україна отримує новітнє озброєння, «демонструє те, наскільки вона ефективно вміє його використовувати».

Читайте також: Словаччина продовжує закликати до «мирного завершення конфлікту в Україні»

«Хочу ще раз підкреслити, що ця війна, яку на території України веде загарбник - Російська Федерація, це вже давно не війна за територію, це навіть не війна за цінності і принципи, які об'єднують нас усіх. Це війна за те, як буде розвиватися людство наступних декілька поколінь», - підкреслив політик.

Стефанчук також акцентував, що в України є план дипломатичного вирішення війни, «і цей план називається Формула миру Президента України Володимира Зеленського» - план є чітким і зрозумілим планом повернення міжнародного порядку, «повернення до тієї матриці, яка гарантувала безпеку у всьому світі».

«Українська Формула миру - це справедливий підхід у боротьбі за ті цінності й принципи, за які сьогодні українські кращі сини і доньки віддають своє життя», - резюмував спікер українського парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук перебуває з робочим візитом у Чеській Республіці 28-29 лютого. Заплановано його виступ перед учасниками Саміту спікерів парламентів країн "Вишеградської групи" + Україна, а також проведення низки двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-