Стефанчук відвідає з візитом Чехію

Стефанчук відвідає з візитом Чехію

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 28-29 лютого здійснить робочий візит до Чеської Республіки.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР, передає Укрінформ.

Планується, що 29 лютого Стефанчук виступить перед учасниками Саміту спікерів парламентів країн "Вишеградської групи" + Україна, за результатами якого буде ухвалена спільна заява. Тема виступу спікер українського парламенту: "Російська агресія проти України".

Також програмою візиту передбачені двосторонні зустрічі з президентами Сенату та Палати депутатів Чеської Республіки — Мілошем Вистрчілом і Маркетою Пекаровою Адамовою, із маршалком Сейму Республіки Польща Шимоном Головнею, із маршалком Сенату Республіки Польща Малгожатою Кідавою-Блонською, зі спікером Національної ради Словаччини Петером Пеллегріні та із заступником голови Державних зборів Угорщини з питань законодавчої діяльності Чабою Генде.

Читайте також: Туск засумнівався, чи Вишеградська група ще має сенс

Пресслужба Апарату ВР підкреслює, що участь Голови Верховної Ради у парламентському саміті "Вишеградської групи" спрямована на забезпечення додаткової міжнародної допомоги й підтримки Україні в умовах російської агресії, просування України до Європейського Союзу та НАТО, а також на розвиток добросусідських і взаємовигідних відносин із країнами групи, три з яких межують з Україною.

Як повідомлялося, напередодні у Празі глави урядів країн Вишеградської групи (V4) – Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини – обговорили питання допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-