У лютому до використання в ЗСУ прийняли 60 зразків озброєння та техніки

У лютому до використання в ЗСУ прийняли 60 зразків озброєння та техніки

Укрінформ
Міністерство оборони в лютому 2024 року кодифікувало й допустило до експлуатації у військах приблизно 60 зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) українського та іноземного виробництва, в лютому минулого року їх було 33.

Як передає Укрінформ, про це міністра оборони Рустема Умєрова поінформував його заступник Іван Гаврилюк, повідомляє у Фейсбуці пресслужба Міноборони.

Кодифікація - тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO - дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Гаврилюк звернув увагу, що зростає не лише загальна кількість зразків ОВТ, допущених до експлуатації в Збройних силах України, але й кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.

За його інформацією, серед нових зразків ОВТ, кодифікованих та допущених до експлуатації упродовж лютого 2024 року, є декілька засобів радіоелектронної боротьби, зокрема так звані «окопні» радіоелектронні засоби, які дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Допуск до експлуатації також отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва.

Читайте також: Зеленський закликає партнерів не допускати затримок у постачанні зброї та нарощувати її виробництво

Крім того, у переліку новинок для ЗСУ є технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони в січні 2024 року допустило до експлуатації у військах понад 40 зразків озброєння та військової техніки українського й іноземного виробництва.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-