Зеленський закликає партнерів не допускати затримок у постачанні зброї та нарощувати її виробництво

Зеленський закликає партнерів не допускати затримок у постачанні зброї та нарощувати її виробництво

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав партнерів не допускати затримок у постачанні зброї Україні, щоб не дати Путіну приводу думати про можливість дотиснути Європу і Захід.

Про це глава Української держави сказав після саміту «Україна – Південно-Східна Європа» на спільній з Прем’єр-міністром Республіки Албанія Еді Рамою зустрічі зі ЗМІ, передає Укрінформ.

«Путін не поважає нікого і не хоче дозволяти нікому жити вільно. І саме в цьому сенс його війни. І саме тому, якщо його не зупинити зараз, він буде розширювати свою агресію… Маємо нарощувати виробництво зброї. Україна пропонує спільне виробництво продукції у сфері оборони. Я вдячний колегам за готовність працювати зараз і працювати разом. Маємо робити все можливе, щоб не було затримки у постачанні зброї для наших воїнів. Кожна така пауза, кожен сумнів, що світ готовий захищатися, надихає одну людину. І чим більше він бачить дефіцити зброї, тим більше він думає, що зможе дотиснути Європу і Захід», - заявив Зеленський.

Читайте також: Зеленський і спадкоємний принц Саудівської Аравії обговорили реалізацію Формули миру

Він наголосив, що усі в Європі мають бути готовими захищати свій суверенітет, національну гідність та спосіб життя, бо кожен зараз перебуває під загрозою з боку Росії.

«Росія має широкий інструментарій дестабілізації: через дезінформацію, економічний тиск, поширення корупції, використання ресурсів як політичної зброї. Ми маємо разом позбавляти Росію можливості руйнувати наше життя», - наголосив Президент.

Він подякував лідерам Південно-Східної Європи за готовність узяти участь у Глобальному саміті миру і висловив переконання, що спільними діями можна зробити цей саміт і всю роботу щодо Формули миру результативними.

«Війну завжди починає хтось один, а от мир – це завжди робота спільна. Світ більший, ніж будь-який агресор. І саме тому я впевнений, що досягнення миру можливе, і ми маємо це зробити», - наголосив Зеленський.

Він також подякував Албанії за принципову підтримку України, за військову допомогу, яку вона надає Україні, за політичну взаємодію і організацію саміту «Україна – Південно-Східна Європа».

Читайте також: Зеленський запропонував провести Українсько-Балканський форум оборонної промисловості

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув до Албанії для участі у саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

Перед заходом він зустрівся з Прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою. Лідери обговорили можливості спільного виробництва озброєння та підписання безпекової угоди, а також підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Республікою Албанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-