Президент про третій рік повномасштабної війни: Цей рік - переломний

Президент про третій рік повномасштабної війни: Цей рік - переломний

Укрінформ
Третій рік повномасштабної війни в Україні - переломний, від цього року залежатиме формат закінчення війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав Президент Володимир Зеленський на пресконфренції за підсумками форуму «Україна. Рік 2024».

«Третій рік він знаєте який? Він переломний. Бо як я і сказав, рік виборів, розфокусування всього одразу, виклики ззовні, всередині тощо. Хтось втомлений, хтось про це говорить, хтось про це мовчить. І це такий переломний рік. І тому в переломний рік нам потрібно саме те, що ви сказали – нам потрібна і мужність, і стійкість для того, щоб вижити. Від цього року буде залежати формат закінчення війни. Я так вважаю», - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що ситуація на Близькому Сході та політичні процеси в різних країнах світу стали великим викликом, адже увага до повномасштабної війни в Україні знизилась.

«Зараз момент найскладніший для нашої єдності, і якщо ми розвалимось всі – ззовні з партнерами і, не дай Боже, всередині, тоді це буде найслабший момент. Поки що цього не сталося. Після Близького Сходу, розуміючи абсолютну увагу світу до цієї трагедії, і це факт, і ми розуміємо, як це було важливо, щоб журналісти приділяли увагу цій трагедії, але при цьому фокус лідерів також відійшов від України, і це також факт. І розділилась увага, і в деяких навіть регіонах почали забувати, що тут іде повномасштабна війна. На сьогодні, мені здається, це був найскладніший період. Не через Близькій схід, а багато всього зійшлося – кінець наших контрнаступальних дій, початок контрнаступу Росії», - відзначив Зеленський, додавши, що послаблення допомоги Україні спричинило важку ситуацію на фронті зараз.

Читайте також: Умєров: Україна не отримує вчасно до 50% виділеної військової допомоги

Глава держави наголосив, що всі роки війни - це свідчення мужності українського народу, і перший рік був роком виживання.

«Є деякі речі, про які ніколи не згадується ні в інтерв’ю, ні в запитаннях від журналістів, але я вам скажу: ізольовані міста України, сотні тисяч населення без їжі і води. Це був жах. Ніхто цього не пам’ятає», - наголосив він.

Також він відзначив важливість об’єднання Заходу на другому році війни та збільшення виробництва техніки і озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні пройшов форум «Україна. Рік 2024». Основні теми форуму - досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-