Умєров: Україна не отримує вчасно до 50% виділеної військової допомоги

Умєров: Україна не отримує вчасно до 50% виділеної військової допомоги

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров наголосив, що виділення партнерами військової допомоги не обовʼязково означає забезпечення, бо до 50% виділеної допомоги не постачається вчасно.

Про це він сказав під час форуму "Україна. Рік 2024": гарантії безпеки, розвиток Сил оборони, інтеграція до світових ринків", передає Укрінформ.

"Ситуація завжди динамічна, завжди змінюється. На даний момент виділення (військової допомоги партнерами України - ред.) не обовʼязково означатиме забезпечення, бо 50% не постачається вчасно. Тобто якщо ми дивимося на математику війни, дивимося на противника, їх економіка приблизно 2 трлн (доларів - ред.). Вони використовують до 15 %, це офіційно і неофіційно, на війну, що становить понад 150 млрд доларів США, це офіційні показники. Тому (коли) те, що виділяється, не приходить вчасно, ми втрачаємо особовий склад, ми втрачаємо території", - сказав Умєров.

Міністр оборони наголосив, що в історії сучасних війн ще не було випадку, коли переможна війна велася без переваги в повітрі.

"Ми дістали перемогу - ми їх вигнали з півночі, з частин Чорного моря без переваги у повітрі. Тому всі платформи, які постачаються, є дуже важливими, особливо, коли мова йде про збройні платформи і високотехнологічні платформи. І вся техніка, яка постачається, має розглядатися з точки зору спроможності ураження російських сил і російських повітряних сил. Ми працюємо згідно плану, ми робимо все можливе і неможливе, але без своєчасних поставок це ускладнює нашу роботу", - сказав Умєров.

Наразі, додав міністр, на лінії зіткнення українські війська використовують все, що можливо, "і для ешелонованого захисту, і для, до прикладу, окопних чи індивідуальних РЕБ".

Читайте також: План на 2024 рік вже готовий, і він дасть результат цьогоріч - Умєров

"У цьому плані ми використовуємо все можливе, щоб досягнути свої мети і боронити державу, тому динаміка змінюється, і не потрібно дивитися на те, скільки і як ми використовуємо. Якщо ворог використовує швидше, ми переробляємо це, перепрограмовуємо і йдемо далі", - сказав Умєров.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває Форум "Україна. Рік 2024". Основні теми форуму — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-